Преминаване към съдържанието

НИК придобива софтуерния и хардуерния бизнес на Яра в България и Румъния

 

София, 18 май 2022 г. Българската технологична компания за прецизно земеделие НИК и Яра Интернешънъл, глобалният лидер в производството на торове, базиран в Норвегия, сключват сделка за покупко-продажба на софтуера на Яра - AgroOffice в България и Румъния. НИК също така интегрира екипите на Яра, свързани с продажбите и обслужването й в двете държави.

През следващите 12 месеца НИК ще слее двете платформи TechnoFarm и AgroOffice с цел предоставяне на най-доброто решение на своите клиенти.

„Щастливи сме да посрещнем екипите на Яра България и Яра Румъния и да създадем заедно водеща дигитална платформа за земеделските производители в региона.

AgroOffice беше един от първите софтуерни продукти на българския пазар и дългата му история в комбинация с водещата позиция в сферата на прецизното земеделие на НИК, ни дава увереност, че ще предложим едно по-добро решение на българските и румънските фермери“, каза Калоян Куманов, съдружник в НИК.

„Земеделието променя своя облик от много години насам и изрази и думи като „големи данни“, „интернет на нещата“, „автономни машини” и „роботи“ са все по-често използвани от фермерите. Целта на НИК е именно това – да доведе до полето цялостно решение за прецизно земеделие – от софтуера до хардуера и агрономическите услуги“ - допълни той.

Финансови параметри на сделката не са упоменати. Нейното приключване завърши официално на 1.08.2022 година.

nik-and-yara-team-

За НИК

НИК е група от компании, внедряваща технологии за прецизно земеделие в България от 20 години с фокус върху предлагане на цялостни решения за автоматизация и оптимизация на процесите в земеделските стопанства. НИК развива своята дейност на румънския пазар от 6 години, където предлага всички продукти и услуги в портфолиото на групата през компанията Vantage. НИК работи с екип от над 260 човека във всички 10 държави, на които оперира.

За Яра

Яра България и Яра Румъния са част от Яра Интернешънъл, водещ глобален производител на торове, с екип от над 17,000, опериращ в повече от 60 страни по света.